Дамски поли

дамски поли


Съществуват толкова много "традиционни правила" за това какви форми на тялото могат и не могат да носят определени кройки поли. Вече сте го чели: стандартната статия "как да се обличаме според формата на тялото си". Предполага се, че това е лесно, но истината е, че не всички сме с форма на сезонен плод или геометрична конфигурация. Телата ни са различни; всички имаме различни предимства и различни части на тялото, които искаме да прикрием.


Ние избягваме да поставяме етикети на женското тяло като плод или форма. Преди да продължите да четете, трябва да се запознаете със Системата на съотношението™; тя ще ви помогне да обясните причините, поради които посочените по-долу стилистични съвети са от решаващо значение, за да ви помогнат да създадете усещане за стройност и дължина с вашата пола.

Дамски поли с висока талия

дамски поли къси


За пръв път Christian Dior за въвежда полата-молив през 40-те години на миналия век. Сега тя властва като една от най-популярните кройки поли за всички сезони. Това лято миди дължината (под коляното) е на мода и виждам защо - тя е адски изискана. Повечето жени си мислят, че не могат да носят пола тип "молив", освен ако не са слаби. Това не е вярно. Тази кройка ласкае толкова много фигури и размери, просто трябва да си поиграете със стила. В идеалния случай приберете горната част, за да подчертаете талията си.

дамски поли къси
дамски поли летни

дамски поли летни


Ако пък нямате подчертана талия (или се чувствате неудобно да излагате на показ формата на стомаха си), облечете върху нея плавен топ и използвайте тънък колан, за да създадете такава. Или, ако искате да прикриете страничните части на бедрата си, приберете горната част и носете блейзър с дълга линия, който пада достатъчно дълго, за да ги покрие. Тук бъдете внимателни - ако искате да създадете усещане за дължина и стройност, избягвайте да оставяте горната част да виси без никакво очертаване на талията.

дамски поли дънкови


Макси полата е идеална за минимизиране на бедрата и краката, когато е добре стилизирана. Ако предпочитаната от вас макси пола е с плисета, уверете се, че плисетата се движат надолу, а не настрани (това създава много обем). Ако сте дребни или с по-нисък ръст, изберете макси с разкрояване, тъй като така ще избегнете да изглеждате като в палатка. Съчетайте го с изрязан блейзър, за да придадете елегантност, или го нахлузете с тениска и равни обувки и го наречете брънч среща. Заложете на отворен ток - гладиаторските сандали и сандалите с каишки са перфектни.

дамски поли дънкови
дамски поли онлайн

дамски поли онлайн


Ако краката ви са вашето предимство, тогава късата пола определено е за вас. Колко къса да бъде тя? Добър въпрос. Не забравяйте, че точно там, където свършва полата, се прави хоризонтална линия (създавайки ширина) - уверете се, че тази линия минава през ласкателна част от бедрата ви. Или можете да опитате този съвет, за да сте сигурни, че дължината е съобразена с вашите пропорции; не скъсявайте дължината на средния си пръст, когато стоите прави с ръце отстрани. Чудесно, нали? Тъй като при носенето на този секси малък номер се открива много кожа, можете да запазите вкуса на дневния, като го съчетаете с горнище с дълъг ръкав.

дамски поли креатив


Тъй като дългата пола е с голяма част от плата, важно е каквото и да се съчетае с нея, да бъде прибрано - винаги - за да се подчертае талията и да се избегне приликата с балон с горещ въздух. Горнищата са чудесни, ако сте щастливи да покажете средната си част, в противен случай прилепнали/структурирани горнища са идеални; колкото по-малко разкроени, толкова по-добре. Слава на 60-те години.

дамски поли креатив