Палма де Майорка е незабравима дестинация за почивка! С красивите си плажове, зашеметяваща архитектура и оживена култура, не е чудно защо хората се стичат на този испански остров. (Въпреки това), ако искате да изпитате най-доброто от Палма де Майорка, има някои неща, които трябва да знаете предварително.

На първо място, не забравяйте да планирате маршрута си предварително! Това ще ви помогне да извлечете максимална полза от пътуването си и да избегнете излишен стрес или неприятности. Не забравяйте да проучите и за местните обичаи и традиции; това ще ви е от полза при общуването с местните жители. Ако е възможно, опитайте та резервирате места за настаняване в близост до основните забележителности, за да можете лесно да стигнете до тях без никакви затруднения.

Когато разглеждате Палма де Майорка, не пропускайте историческия замък Белвер - той е просто завладяващ! Оттук можете да се насладите на прекрасна гледка към хоризонта на града, както и към близките острови. Готическата катедрала е друго място, което задължително трябва да се види, със своята впечатляваща архитектура и зашеметяващи витражи. Разходката с корабче покрай залива също е чудесен начин да разгледате някои забележителности, докато се любувате на спокойствието на океанските води.

Без значение къде ще отидете, не забравяйте да опитате традиционна местна кухня като паеля или кока де трампо - те са абсолютно вкусни! За напитките не забравяйте да опитате сангрия, приготвена от пресни портокали и лимони - това е освежаващо удоволствие, което няма да забравите скоро! Ако след разглеждането на забележителностите и храненето ви остане време, отправете се на разходка с лодка или разгледайте някой от многото плажове на Палма, за да си починете.

Като цяло Палма де Майорка е незабравимо място за почивка! Независимо дали искате да се насладите на слънцето на плажа, или да се възхищавате на величествените забележителности отвисоко - тук има за всекиго по нещо! И така, какво чакате? Опаковайте багажа си сега и се пригответе за едно невероятно приключение в Палма де Майорка!