Детски играчки

детски играчки


Това бяха дните! Гоненица, търсене на съкровища и бягане с препятствия... Много родители обичат да си спомнят за тези носталгични моменти. Всичко, от което се нуждаеха децата, за да се забавляват, бяха пръчки, листа, ластици или просто паваж, на който да нарисуват табло за хопскотч. Куклите Барби и блокчетата LEGO не бяха толкова разпространени.


В днешно време почти всички деца имат много играчки и те вече не са оскъдни. Как можете да намерите правилния баланс в морето от изобилие? Да купувам или да не купувам? И ако да, как да изберете разумно и да купите безопасна играчка, която детето ви ще използва?

Дървени детски играчки

детски играчки за момичета


Играчките съществуват от зората на времето. Нуждата от игра е естествена и винаги е била част от човешката природа. Какви ползи дават играчките на децата? Първо - още от раждането те помагат за развитието на сетивата за зрение, звук и допир. Дори новородените забелязват играчките - очите им следят интересни предмети, обичат да докосват и да слушат нови звуци.

детски играчки за момичета
детски играчки за момчета

детски играчки за момчета


Второ - чрез играта децата се учат на логическо мислене и се запознават с причините и следствията. Например, когато любимата им играчка падне на земята, детето естествено научава за гравитацията. Играта също така изисква от малчуганите - дори от новородените - да се движат. Като протягат ръце, хващат предмети, издърпват се нагоре или пълзят към играчките, бебетата тренират мускулите и двигателните си умения.

детски играчки софия


"По-малко е повече" е добро правило, което трябва да следвате - купувайте по-малко неща, но с добро качество. По-добре е да избягвате прекомерните стимули за вашето бебе. Първо, не купувайте играчки от ненадеждни източници без посочени стандарти за безопасност. Дори без да се има предвид лошото качество, такива продукти могат да бъдат просто опасни! Вие не знаете от какви материали са направени (те могат да бъдат токсични!) или дали частите няма да паднат, което води до риск от нараняване на вашето мъниче.

детски играчки софия
детски играчки патиланци

детски играчки патиланци


Трябва да проверите дали играчката е подходяща за етапа на развитие на вашето дете. Възрастовата категория на продукта трябва да е съобразена с безопасността на Вашето малко дете (напр. за да го предпазите от поглъщане на малки елементи) и с неговия етап на развитие. Не забравяйте да не превишавате етапите и да давате на вашето мъниче играчки, които са подходящи за възрастта му. Трябва да развивате уменията в правилния ред. Не давайте на по-големите деца играчки, които са твърде прости и предвидими - те ще им бъдат скучни и накрая ще останат изоставени в ъгъла.

детски играчки сайт


Не купувайте джаджи, които да забавляват малчугана възможно най-дълго, като същевременно ви дават миг спокойствие. За съжаление, вашият комфорт често не върви ръка за ръка с правилното развитие на детето. Най-голямата грешка е купуването на таблети и смартфони за малчуганите. Родителите често ги дават дори на съвсем малки деца, за да имат "тишина и спокойствие". Не забравяйте, че основната потребност на детето ви е от движение. Така те тренират тялото си, развиват се ръчно чрез докосване и събиране на предмети и проверяване на техните свойства.

детски играчки сайт