Playmobil

playmobil


Playmobil е създаден от изобретателя Ханс Бек , обучен майстор на мебели, който търси да разработи играчка за деца на възраст от 5 до 12 години. С около 3 инча височина, човешката фигура в мащаб 1:24, която той измисли, лесно се побира в ръката на млад човек и не изисква изобилие от двигателни умения за игра. Първите комплекти на Playmobil включваха рицари, индианци и строителни работници. С техните приятни лица и ограничени движения, на играчката липсваше само едно: въображението. Децата бяха свободни да създават сценарии за игра, които бяха толкова креативни и неограничени, колкото биха могли да бъдат собствените им умове.


През годините линията Playmobil се разрасна, за да включва широка гама от герои, както и аксесоари, сгради, превозни средства и дори животни. Стотици различни фигури и комплекти за игра са създадени, произведени и оттеглени, за да поддържат марката свежа и децата – да не говорим за колекционери – да се интересуват от нови предложения.

playmobil детски комплект


Тези продукти включват почти всичко - от строителство, полиция, пожар, спорт, история, космос, здравеопазване, култура и много други теми. Комплектите са толкова разнообразни като ледени пирати в моторни шейни и станция на бреговата охрана с фар до мистична приказна долина и изследователско превозно средство на Марс. Децата могат да играят със замъци, пиратски кораби, болници, ферми, пекарни, работилница на Дядо Коледа, дори римски колизеум. Някои от историческите фигури и аксесоари се считат за толкова точни, че възрастните ентусиасти ще купят стотици от тях, за оформления на древни битки и други сцени. Героите са добре проучени и достатъчно подробни – чак до автентично изглеждащи щитове и оръжия – така че феновете на историята и от време на време музей ще ги включат в големи дисплеи, изобразяващи събитие от древността.

playmobil детски комплект
playmobil фигурки за игра

playmobil фигурки за игра


Playmobil влезе в партньорства с известни марки. Тези разширения на линията включват филми като Ghostbusters , Spirit и How to Train Your Dragon , както и NHL . През 2020 г. компанията пуснa играчки, свързани с филма за Скуби-Ду и 35-ата годишнина от франчайза „ Завръщане в бъдещето “.Най-продаваната играчка Playmobil за всички времена е създадена през 2017 г. За 500-годишнината от протестантската реформация компанията произведе 34 000 бройки от фигура на Мартин Лутър . Продажбите достигнаха, библейски размери, тъй като оригиналната партида беше разпродадена за три дни. Playmobil бързо се върна в производството и изпрати своята 1 милионна цифра до юни същата година.

playmobil пластмасов конструктор


Според Gottlieb от Global Toy Experts, Playmobil остава модерна играчка заради своята платформа за игра. Въпреки че е проектиран да се конкурира с градивните блокове на Lego , неговият разказ насърчава децата да използват собственото си въображение, за да създадат смели нови светове на забавление и игра. За да не бъде изостанал, Lego се е обърнал към този основен елемент на творчеството, като разработва тематични продукти, които позволяват на децата да въртят приказки от въображението си. Разликата обаче е, че тези светове трябва да бъдат конструирани първо, докато играчките на Playmobil могат да се впуснат в мозъчни приключения направо от кутията.

playmobil пластмасов конструктор
playmobil комплект за игра

playmobil комплект за игра


Playmobil е създаден с цел да предостави възможност на децата да взаимодействат с гамата от фигури и комплекти за игра на Playmobil в изпълнена със забавление и безопасна среда. Разбирайки важността на играта с въображение, Playmobil обръща голямо внимание на детайлите, създавайки сложни и забавни играчки, които се придържат към най-високите стандарти за безопасност. Освен това Playmobil насърчава творчеството на децата чрез повишена свобода в играта и сглобяването на играчката. Playmobil – уникалната зона за игра на системата за играчки PLAYMOBIL – предлага на всички деца възможността да изживеят играчката в среда, която е благоприятна за игра и отговаря на нуждите на детето.

playmobil конструктор 1+


Играчките Playmobil са специално насочени към деца на възраст от 4 до 12 години. Компанията вярва, че по-големите деца са склонни да не играят с тези видове играчки и затова са се противопоставили на създаването на играчки от по-малко известни исторически периоди. Много възрастни притежават или колекционират Playmobil и правят филми с играчките. Играчките Playmobil се произвеждат в тематични серии от комплекти, както и индивидуални специални фигурки и комплекти за игра. Нови продукти и продуктови линии, разработени от 50-членен екип за разработка, се въвеждат често, а по-старите комплекти се прекратяват. Промоционалните и еднократни продукти понякога се произвеждат в много ограничени количества. Тези практики помогнаха за създаването на значителна общност от колекционери.

playmobil конструктор 1+